четвртак, 31. октобар 2013.

PUNjENI TROUGLICI


Sastojci:

Za premazivanje kora:

2 solje jogurta,
1 solja ulja,
3 jaja,
malo soli i
1 pakovanje kora za gibanicu.

Za punjenje trouglica:

pavlaka,
sunkarica seckana na kockice,
kecap i
origano.

Priprema:

Za premazivanje kora:

Jogurt, ulje, jaja i so umutiti viljuskom da se sastojci lepo izjednace.


Kore preseci na pola


Uzeti polovinu pa je premazati sa pripremljenom smesom za premazivanje.


Preklopiti koru pa je opet premazati.


Jos jednom preklopiti koru, opet premazati smesom pripremljenom za premazivanje.


Naneti na pocetak kore fil.


Pa uvijati u trougao.


Trouglice redjati u podmazan pleh i premazati ih sa pripremljenim premazom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.


Kore i ne moraju da se preseku na pola, moze da bude i cela kora, ja sam ih presekla na pola posto volim kad su manji trouglici.


Нема коментара:

Постави коментар