недеља, 5. јун 2016.

ŠVARCVALD DESERT





Sastojci:

Čokoladni fil:

700 ml. mleka,
4 žumanca,
130 gr. prah šećera,
1 puna kašika gustina i
200 gr. čokolade za kuvanje.

Ostalo:

1 malo pakovanje ( 105 gr. ) piškota,
1 šolja očišćenih višanja,
po potrebi sok od višanja za umakanje piškota,
1 kesica šlaga,
2 štangle mlečne čokolade.

Priprema:

Čokoladni fil:

Žumanca umutiti sa prah šećerom, dodati gustin i 100 ml mleka pa sve dobro umutiti. Ostatak mleka ( 600 ml ) stavi da provri pa zatim u provrelo dodati umućenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Na kraju dodati čokoladu za kuvanje i mešati da se čokolada otopi.



Ređanje:

Na dno desertne čaše poređati piškote prethodno umočene u sok, zatim staviti višnje pa 2 -3 kašike čokoladnog fila, opet piškote prethodno umočene u sok, višnje, šlag umućen prema uputstvu sa kesice, na šlag posuti seckanu mlečnu čokoladu i višnje pa 2-3 kašike čokoladnog fila. Desert ukrasiti šlagom.




Нема коментара:

Постави коментар