Sastojci:
Mafini:
1 jaje,
150 gr. šećera,
65 ml. ulja,
175 ml. mleka,
230 gr. brašna,
prstohvat soli i
2 kašičice praška za pecivo.
Puding:
200 ml. mleka,
3 kašike šećera i
20 g pudinga od čokolade.
Za premazivanje mafina:
2 kašike margarina,
1 kesica vanil šećera i
po potrebi šećer za valjanje mafina.
Priprema:
Prvo pripremiti puding.
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prašak za puding, ostatak mleka staviti sa šećerom da provri pa u provrelu smesu dodati umućenu smesu i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.
Mafini:
Jaje umutiti sa šećerom, zatim dodati ulje i mleko pa sve umutiti. Na kraju dodati brašno, so i prašak za pecivo i sve dobro umutiti. Smesu sipati u kalupe za mafine i peći u zagrejanoj rerni 15-20 minuta na 175 stepeni. Pečene mafine ostaviti da se ohlade.
Ohlađen puding sipati u špric za ukrašavanje pa ohlađene mafine pomoću šprica puniti sa pudingom. Margarin otopiti pa pomoću četkice otopljenim margarinom premazivati vrhove mafina a zatim vrhove mafina uvaljati u šećer pomešan sa kesicom vanil šećera.
Нема коментара:
Постави коментар