Kora:
10 belanaca,
10 kasika secera,
10 kasika brasna i
1/2 kasicice praska za pecivo.
Preliv za koru:
1,5 dl. vruceg mleka.
Fil 1:
1 l. soka od visanja ( ako nemate dovoljno soka dodati vodu),
200gr. secera,
200gr. griza i
500gr. visanja.
Fil 2:
1 l. mleka
10 zumanaca,
10 kasika secera,
3 kesice vanil secera,
40 gr. pudinga od vanile,
8 kasika brasna i
1/2 margarina.
Dekoracija:
Cokoladna glazura ili slag.
Priprema:
Kora:
Belanca umutiti u cvrst sneg uz dodavanje secera.
Zatim dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo i lagano varjacom promesati da se sve sjedini. Smesu izliti u podmazan i brasnom posut pleh.
Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Pecenu koru preliti vrucim mlekom.
Fil 1:
U sok dodati secer i griz pa kuvati uz neprestano mesnaje, kada pocne da se zgusnjava dodati visnje i kuvati jos 5 minuta.
Fil odmah naneti na koru.
Fil 2:
Zumanca umutiti sa secerom i vanil secerom, zatim dodati puding, brasno i malo odvojenog mleka od 1 l pa sve dobro umutiti.
Ostatak mleka staviti da provri, kad provri u njega dodati umucenu smesu i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne. Fil ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti mikserom, zatim ga dodati u ohladjen fil i sve dobro sjediniti mikserom
Fil 2 naneti na Fil 1.
Odozgo na kolac naneti umucen slag ili cokoladnu glazuru.
Ja sam otopila 100gr cokolade i poprskala otopljenom cokoladom kolac.
Zatim sam kasicicom prosarala kolac.
Нема коментара:
Постави коментар