Sastojci:
Kora:
4 jaja,
12 kasika secera,
1 kesica vanil secera,
12 kasika brasna,
2 kasike kakaa,
1 kesica praska za pecivo i
12 kasika ulja.
Preliv za koru:
Mleko ili sok po zelji.
Fil:
1/2l mleka,
2 kesice pudinga od vanile,
6-8 kasika secera,
1 kesica vanil secera,
250gr. margarina,
6 cokoladnih bananica i
10-12 komada petit keksa.
Glazura:
100gr. cokolade za kuvanje.
Priprema:
Kora:
Jaja umutiti penasto sa secerom i vanil secerom, zatim dodati brasno pomesano sa kakaom i praskom za pecivo pa lagano promesati varjacom, zatim dodati ulje i lagano promesati varjacom da se lepo sjedini.
Smesu izliti u podmazan i brasnom posut pleh. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pecenu koru ostaviti da se ohladi.
Zatim ohladjenu koru preseci uzduz.
Fil:
Od 1/2l mleka odvojiti malo i u njemu razmutiti prasak za puding, ostatak mleka staviti sa secerom i vanil secerom da provri, zatim u provrelo mleko dodati razmucenu smesu i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne. Puding ostaviti da se ohladi
Margarin umutiti penasto.
Ohladjen puding malo umutiti mikserom pa mu lagano dodavati umucen margarin i sve lepo sjediniti mikserom.
Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati iseckane cokoladne bananice.
Filovanje:
Koru poprskati sa mlekom ili sokom pa naneti fil bez bananica.
Zatim poredjati keks predhodno umocen u mleko ili sok.
Na keks naneti fil sa bananicama pa staviti drug koru i nju poprskati mlekom ili sokom.
Glazura:
Cokoladu otopiti sa malo ulja i naneti na kolac.
Нема коментара:
Постави коментар