петак, 6. јун 2014.

COKOLADNA TORTA




Sastojci:

Kore ( sastojci za jednu, spremaju se tri kore ):

3 jaja,
3 kasike secera,
3 kasike brasna,
1/2 kasicice praska za pecivo i
1 kasika kakaa.

Fil:

4 jaja,
200-250gr. prah secera,
300gr. cokolade za kuvanje i
250gr. margarina.

Dekoracija:

100gr. rendane cokolade.

Priprema:

Kore:

Penasto umutiti jaja sa secerom, zatim dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo i kakaom pa smesu sjediniti lagano varjacom.


Sjedinjenu smesu izlitu u podmazan i brasnom posut pelh br. 30.


Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Isti postupak ponoviti i sa preostale dve kore.


Fil:

Jaja umutiti penasto sa prah secerom.


Umucenu smesu skuvati na pari.


Dodati izlomljenu cokoladu i margarin i mesati dok se sve ne otopi i smesa ne izjednaci. Fil ostaviti da se ohladi.


Filovanje:

Kora-Fil-Kora-Fil-Kora-Fil. Odozgo tortu posuti rendanom cokoladom.



Нема коментара:

Постави коментар