Sastojci:
Kore ( sastojci za jednu, spremaju se tri kore ):
3 jaja,
3 kasike secera,
3 kasike brasna,
1/2 kasicice praska za pecivo i
1 kasika kakaa.
Fil:
4 jaja,
200-250gr. prah secera,
300gr. cokolade za kuvanje i
250gr. margarina.
Dekoracija:
100gr. rendane cokolade.
Priprema:
Kore:
Penasto umutiti jaja sa secerom, zatim dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo i kakaom pa smesu sjediniti lagano varjacom.
Sjedinjenu smesu izlitu u podmazan i brasnom posut pelh br. 30.
Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Isti postupak ponoviti i sa preostale dve kore.
Fil:
Jaja umutiti penasto sa prah secerom.
Umucenu smesu skuvati na pari.
Dodati izlomljenu cokoladu i margarin i mesati dok se sve ne otopi i smesa ne izjednaci. Fil ostaviti da se ohladi.
Filovanje:
Kora-Fil-Kora-Fil-Kora-Fil. Odozgo tortu posuti rendanom cokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар