Sastojci:
Testo:
1 kocka kvasca,
1/2l mleka,
2 kasike otopljene masti,
2 kasicice soli,
1 kasicica secera,
po potrebi brasno i
150gr. feta sira ( moze i bez sira )
Premazivanje:
3-4 zumanceta.
Priprema:
Kvasac potopiti u 1/2l mleka, dodati jednu kasicicu secera u 2 kasicice soli pa ostaviti da kvasac nadodje. Nadosli kvasac izruciti u vanglu, dodati sir, otopljenu mast i brasno po potrebi ( da testo bude srednje, ni previse tvrdo, a ni previse mekano i da se ne lepi za ruke ). Zamesiti testo i ostaviti na toplo mesto da naraste.Naraslo testo razvuci oklagijom pa modlama vaditi željene oblike ( modlu svaki put umakati u brasno ).
Pogacice redjati u pleh ( pleh ne treba podmazivati ) pa ostaviti ih 10-ak minuta da jos malo narastu, premazati ih sa razmucenim zumancetom i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peku.
Нема коментара:
Постави коментар