Sastojci:
Kora:
3 veca jaja,
3 kasike secera i
3 kasike brasna.
Fil:
1/2l mleka,
3 kasike secera,
1 kesica (45gr.) pudinga od vanile,
100gr. cokolade za kuvanje,
1 kasicica margarina i
malo visnjica
Priprema:
Kora:
Jaja umutiti penasto sa secerom, dodati brasno i lagano promesati varjacom da se smesa sjedini. Smesu izliti u podmazan pleh ( velicina pleha 35x25 ) i peci na 200 stepeni sve dok kora ne pocne da se odvaja od ivica pleha. Pecenu koru prevrnuti na vlaznu krpu i pomocu vlazne krpe uviti u rolat i ostaviti da se tako ohladi.
Fil:
Od 1/2l mleka odvojiti malo i u njemu razmutiti prasak za puding, ostatak mleka staviti sa secerom na sporet da provri. U provrelo mleko dodati razmucenu smesu pudinga i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne. U skuvan puding odmah dodati izlomljenu cokoladu i mesati dok se cokolada ne otopi. Zatim umesati margarin i ostaviti da se ohladi. Dok se hladi fil povremeno promesati. Ohladjen fil kratko razmutiti mikserom.
Koru urolanu u krpu odviti i premazati sa polovinom fila. Posuti visnjama i urolati.
Rolat odozgo premazati sa ostatkom fila.
Po zelji rolat posuti mlevenim orasima.
Нема коментара:
Постави коментар