Satojci:
500gr. tankih kora za pitu (baklavu)
1 pavlaka,
4 jaja,
250gr. sunkarice ili parizera,
250gr. kackavalja,
po zelji kecap, origano, pecurke,....
Priprema:
Jaja umutiti sa pavlakom. Sunkaricu i kackavalj izrendati. Redjati 6 kora jednu na drugu, ali pre redjanja svaku koru premazati prvo sa uljem, zatim sa smesom od jaja i pavlake. Kada stavite sestu koru i nju premazati prvo sa uljem, zatim sa smesom od jaja i pavlake pa onda odozgo posuti sunkaricu, kackavalj, kecap, origanom, sampinjone (iseckane),... Zaviti sve u rolat. Isti postupak ponoviti i sa preostalim korama. Rolate zatim zaviti u foliju i staviti u zamrzivac na 1 sat. Nakon sat vremena rolate izvaditi iz zamrzivaca, iseci i poredjati u podmazan pleh.
Parcice rolata premazati ostatkom umucene smese od jaja i pavlake.
Peci u 20-ak minuta na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар