недеља, 4. мај 2014.

GIBANICA SA JOGURTOM BEZ SIRA



Sastojci:

500gr. tankih kora

Fil:
4 jaja,
1 solja (2dl) ulja,
1 kasicica soli,
1/2l jogurta,
1 solja (2dl) kisele vode i
1 kesica praska za pecivo.

Priprema:

Fil:
Sastojke za fil umutiti mikserom.

Odvojiti dve kore. Jednu staviti u podmazan pleh, a drugu ostaviti sa strane za prekrivanje gibanice.

Ostale kore guzvati i umakati u pripremljen fil pa ih redjati u pleh.

Od pripremljenog fila odvojiti 1dl i ostaviti sa strane za premazivanje gornje kore, a ostatkom fila preliti poredjane zguzvane kore.

Poredjane zguzvane kore prekriti korom koja je ostavljena sa strane.

Odozgo premazati sa ostatkom fila (1dl).

Gibanicu peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.



Нема коментара:

Постави коментар