Keksići:
250 gr. margarina,
70 gr. prah šećera,
1 jaje,
300 gr. brašna,
40 gr. kakaoa i
prstohvat soli.
Čoko fil:
200 gr. margarina i
200 gr. čokolade za kuvanje.
Priprema:
Keksići:
Margarin umutiti penasto sa šećerom, zatim dodati jaje i sve dobro umutiti. Brašnu dodati kakao i so, promešati pa dodati u umucenu smesu i sve dobro sjediniti mikserom sa nastavcima za testo.
Od smese oblikovati kuglice, ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje pa svaku kuglicu pritisnuti prstom da se napravi udubljenje.
Peći 15 minuta na 170 stepeni. Keksiće ostaviti da se ohlade.
Čoko fil:
Margarin umutiti penasto, dodati mu čokoladu otopljenu na pari i sve dobro sjediniti mikserom. Pripremljen fil sipati u spric za dekoraciju pa pomoću šprica puniti udubljenja keksića.
Po želji keksiće preliti sa čokoladnom glazurom.
Нема коментара:
Постави коментар