Sastojci:
Kora ( sastojci za jednu koru, pripremaju se dve ):
6 belanaca,
6 kasika secera,
3 zumanca,
4 kasike mlevenih oraha i
2 , 5 kasike brasna.
Fil:
1/2 l. mleka,
4 kasike secera,
6 zumanaca,
2 kesice pudinga od vanile,
1 kasika brasna,
250 gr. margarina,
250 gr. prah secera,
50 gr. seckanih oraha,
300 gr. seckanih zele bombona,
200 gr. mlevenih oraha,
4 stangle cokolade.
Priprema:
Belanca umutiti sa secerom, zatim dodati jedno po jedno zumance, umutiti i na kraju umesati varjacom mlevene orahe i brasno. Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Fil:
Zumanca umutiti sa praskom za puding i brasno, dodati malo mleka od ukupne kolicine pa sve dobro umutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti sa secerom da provri. U provrelo dodati umucenu smesu i kuvati na laganoj vatri uz mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti penasto sa prah secerom pa ga sjediniti sa ohladjenim filom. Zatim dodati orahe, iseckane zele bombone i mlevene orahe pa sve dobro sjediniti.
Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati cokoladu otopljenu na pari.
Filovanje:
Koru premazati svetlim filom, preklopiti drugom korom i celu tortu premazati tamnim filom. Tortu posuti mlevenim orasima i po zelji ukrasiti.
Нема коментара:
Постави коментар