Kora:
5 jaja,
4 kasike secera,
5 kasika brasna,
1 kasika kakaoa i
1 kesica praska za pecivo.
Preliv za koru:
1 dl. mleka.
Fil:
400 ml. mleka,
1 kesica vanil secera,
200-250 gr. secera,
5 kasika brasna,
200 gr. margarina i
200 gr. zele bombona.
Glazura:
60 gr. cokolade za kuvanje i
40 gr. rendane cokolade.
Priprema:
Kora:
Odvojiti belanca od zumanaca. Belanca umutiti u cvrst sneg sa secerom, dodati zumanca i umutiti. Brasno pomesati sa kakaom i praskom za pecivo pa dodati u umucenu smesu i sve lagano sjediniti varjacom.
Smesu uliti u podmazan i brasnom posut pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Koru malo izbockati pa vrucu koru preliti sa hladnim mlekom.
Fil:
200 ml. mleka staviti sa secerom i vanil secerom da provri. U ostatku mleka razmutiti brasno pa razmucenu smesu dodati u provrelo mleko i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa ohladjenim filom, zatim dodati iseckane zele bombone i sve sjediniti kasikom.
Filovanje:
Na ohladjenu koru naneti pripremljen fil. 60 gr. cokolade otopiti sa malo ulja pa kolac prosarati sa otopljenom cokoladom, zatim posuti sa 40 gr. rendane cokolade.
Нема коментара:
Постави коментар