Sastojci:
Kora:
6 belanaca,
150 gr. secera,
150 gr. mlevenih oraha,
2 kasike prezli,
2 kasike brasna i
1 kesica praska za pecivo.
Fil:
1 l. mleka,
250 gr. secera,
6 zumanaca,
2 kesice pudinga od vanile,
250 gr. margarina i
100 gr. " Menaz " cokolade.
200 gr. petit keksa i
malo mleka za umakanje keksa.
Dekoracija:
200 gr. slaga.
Priprema:
Kora:
Belanca umutiti sa secerom u cvrst sneg, dodati orahe, prezle, brasno i prasak za pecivo pa sve lagano sjediniti varjacom.
Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 30 min na 180 stepeni.
Fil:
Odvojiti malo mleka i sa njim umutiti zumanca i prah za puding. Ostatak mleka staviti sa secerom da provri. U provrelo dodati umucenu smesu i kuvati na laganoj vatri uz mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa ohladjenim filom.
Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati na pari otopljenu cokoladu.
Filovanje:
Koru premazati zutim filom, na fil poredjati keks prethodno natopljen u mleku pa preko kesa naneti cokoladni fil.
Slag umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati ceo kolac.
Нема коментара:
Постави коментар