Sastojci:
Kora:
6 jaja,
6 kasika secera,
6 kasika brasna,
3 kasike nesquika ili kakaoa.
Preliv:
200 ml. mleka,
2 kasike secera i
3 kasike nesquika.
Fil:
1 l. mleka,
250 gr. secera,
3 kesice vanil secera,
16 kasika brasna i
250 gr. margarina
Glazura:
100 gr. Menaz cokolade,
malo ulja.
Priprema:
Kora:
Jaja umutiti penasto sa secerom, dodati brasno i nesquik ili kakao pa promesati lagano varjacom da se smesa sjedini. Smesu uliti u podmazan pleh i peci u rerni na 200 stepeni. Ostaviti da se ohladi.
Fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti brasno, ostatak mleka staviti sa secerom i vanil secerom da provri. U provrelo dodati umucenu smesu i kuvati na laganoj vatri uz stalno mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim filom.
Preliv:
Mleko i secer staviti na laganu vatru i mesati da se secer otopi, zatim dodati nesquik i mesati dok se i nesquik ne otopi.
Ohladjenu koru izbosti i preliti je sa vrucim prelivom, ostaviti da se ohladi.
Odozgo naneti fil pa kolac premazati sa glazurom.
Нема коментара:
Постави коментар