Sastojci:
Podloga ( kora ):
300gr. mlevenog petit ili plazma keksa,
po potrebi mleko.
Premazivanje podloge:
400gr. eurokrema.
Fil:
500ml. mleka,
300gr. secera,
1 vanil secer,
6 zumanca,
100gr. pudinga od vanile,
1 margarin,
150 gr. cokolade,
200gr. plazme ( u komadu ),
po potrebi mleko za umakanje plazme.
Sam:
6 belanaca,
5 kasika secera.
Priprema:
Podloga ( kora ) :
U mleveni keks dodavati po malo mleka da se dobije smesa pogodna za oblikovanje kore pa smesu utisnuti u kalup.
Premazivanje podloge:
Eurokrem otopiti na pari.
Odvojiti malo mleka i dodati zumacka koja su prethodno umucena sa vanil secerom i 50 gr. kristal secera, zatim dodati i prah za puding i umutiti mikserom. Ostatak mleka staviti sa 250gr. secera na sporet da provri pa mu dodati umucenu smesu sa zumancima i kuvati uz stalno mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa dodati margarin i dobro sjediniti pa podeliti smesu na dva dela.
Preko stegnutog eurokrema naneti zuti fil.
Preko plazme naneti cokoladni fil.
Sam:
Belanca umutiti u cvrst sneg uz postepeno dodavanje secer.
Umucen sam naneti na cokoladni fil.
Sam nisam pravila posto moji ne vole, tortu sam posula cokoladnim i sarenim mrvicama
Нема коментара:
Постави коментар