Sastojci:
10-11 ispecenih palacinaka ( kolicina palacinaka zavisi od velicine posude u koju cete redjati palacinke )
Filovanje:
dzem, eurokrem, orasi i secer ( izaberite sami, ja sam filovala sa dzemom od sljiva ).
Preliv ( Puding ):
1 kesica pudinga ( izaberite sami koji puding zelite, ja sam koristila puding od vanile ),
2-3 kasike secera i
1/2l mleka.
Priprema:
Palacinke pripremiti po vasem receptu.
Pecene palacinke filovati po vasem izboru dzemom, eurokremom ili filom od mlevenih oraha i secera, zatim palacinke uviti kao sarmu i poredjati u vatrostalnu posudu.
Pripremiti puding:
Od 1/2l mleka odvojiti malo i u njemu razmutiti prasak za puding, ostatak mleka staviti na vatru sa secerom da provri, kad provri dodati razmucenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne ( ne treba jako da se zgusne, neka bude malo redji ). Pripremljenim pudingom jos dok je vruc preliti poredjane palacinke i ostaviti da se ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар