Sastojci:
Kora:
10 belanaca,
10 kašika šećera,
2 kašike sirćeta,
10 kašika brašna i
na vrh noža praška za pecivo.
Preliv za koru :
2 dl. hladnog mleka.
Fil:
1 l. mleka,
10 žumanaca,
10 kašika šećera,
100 gr. gustina,
2 kesice pudinga od vanile,
200 gr. margarina,
100 gr. bele čokolade,
150 gr. pečenih mlevenih lešnika i
100 gr. čokolade za kuvanje.
Glazura:
150 gr. čokolade za kuvanje.
Priprema:
Kora:
Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati sirće, brašno i prašak za pecivo pa sve lagano sjediniti varjačom. Smesu uliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 180 stepeni. Pečenu koru još dok je vruća izbockati nožem i preliti sa mlekom pa ostaviti da se ohladi.
Fil:
Žumanca umutiti sa šećerom, gustinom i praškom za puding, dodati malo mleka i umutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti na laganu vatru da provri pa u provrelo dodati umućenu smesu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Podeliti fil na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu belu čokoladu i lešnike, a u drugi deo dodati otopljenu crnu čokoladu.
Filovanje:
Koru premazati tamni filom pa preko njega naneti svetli fil. Čokoladu otopiti sa 1-2 kašike ulja pa preliti kolač. Po želji kolač posuti mlevenim lešnicima.
Нема коментара:
Постави коментар