понедељак, 11. јул 2016.

KREMASTI ČOKO - BISKVIT DESERT




Sastojci:

Biskvit:

5 jaja,
60 gr. šećera,
10 kašika vode,
100 gr. brašna,
40 gr. kakaoa,
prstohvat soli,
1/2 kesice praška za pecivo i
100 gr. seckanih oraha.

Krem:

4 dl. mleka,
120 gr. šećera,
2 kesice vanil šećera,
6 kašika brašna i
150 gr. margarina.

Dekoracija:

100 gr. čokolade za kuvanje.

Priprema:

Žumanca umutiti sa šećerom i vodom, zatim dodati brašno, kakao, so i prašak za pecivo pa sve dobro izmešati varjačom. Belanca umutiti u čvrst sneg pa dodati predhodnoj smesi, sjediniti varjačom i na kraju umepati i seckane orahe. Smesu uliti u obložen pleh i peći u zagrejanoj rerni 15-20 minuta na 175 stepeni. Koru ostaviti da se ohladi.



Krem:

Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti brašno, ostatak mleka staviti sa šećerom i vanil šećerom da provri pa u provrelo dodati razmućenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim filom.



Biskvit iseći na kockice, poređati na dno desertne čaše, zatim staviti 2 kašike krema. Čokoladu otopiti na pari preliti po kremu i po zidovima čaše pa ostaviti da se čokolada stegne, zatim staviti još jedan red isečenog biskvita i na kraju pomoću šprica kremom do vrha napuniti čašu. Prošarati sa otopljenom čokoladom.








Нема коментара:

Постави коментар