link
Sastojci:
Kore ( sastojci za jednu, trebaju 3 ):
5 belanaca,
10 kasika secera,
5 kasika mlevenih oraha i
2 kasike brasna.
Fil:
1 l. mleka,
15 zumanaca,
10 kasika secera,
10 kasika brasna,
200gr. prah secera,
250 gr. margarina,
150 gr. mlevenih oraha,
malo mleka da se popare orasi,
200 gr. cokolade,
3 kesice slag krema od vanile i
kisela voda za pripremu slag krema.
Priprema:
Kore:
Belanca umutiti sa secerom u cvrst sneg, zatim dodati mlevene orahe i brasno pa sve lagano umutiti varjacom.
Smesu izliti u pleh oblozen papirom za pecenje i ispeci na 180 stepeni.
Na isti nacin pripremiti jos dve kore.
Fil:
Zumanca umutiti sa secerom i brasnom pa kuvati u provrelom mleku uz stalno mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Mlevene orahe popariti sa malo vrelog mleka da se dobije kasa. Mleko dodavati po malo kako ne bi bilo mnogo retko. Ostaviti orahe da se ohlade.
Margarin umutiti sa prah secerom pa ga sjediniti sa ohladjenim filom od zumanaca.
Od dobijenog fila izdvojiti 1/3 i u to dodati poparene orahe pa umutiti mikserom.
U preostali fil dodati cokoladu otopljenu na pari.
Slag penu umutiti prema uputstvu sa kesice sa kiselom vodom.
Filovanje:
Kora: umucena slag pena - cokoladni fil - kora - umucena slag pena - fil sa orasima - kora - umucena slag pena - cokoladni fil.
Нема коментара:
Постави коментар