Sastojci:
Kora:
10 jaja,
10 kasika secera,
5 kasika brasna,
1 kesica praska za pecivo i
10 kasika mlevenih lesnika.
Fil:
1/2 l. mleka,
5 zumanaca,
3 kasike brasna,
6 kasika secera,
2 kesice vanil secera,
1 margarin,
6 kasika prah secera,
mleveni lesnici za posipanje i
1-2 kasike nesquika.
Priprema:
Kora:
Odvojiti zumanca od belanca pa belanca umutiti sa secerom u cvrst sneg. U umucen sneg dodavati jedno po jedno zumance uz stalno mucenje. U umucenu smesu dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo i lagano sjediniti varjacom. Na kraju varjacom umesati i mlevene orahe.
Smesu uliti u veliki pleh od rerne koji je oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pecenu koru izruciti na vlaznu krpu, skinuti papir za pecenje i koru lagano uviti u rolat i ostaviti tako da se ohladi.
Fil:
Zumanca umutiti sa secerom, vanil secerom i brasno, pa dodati malo mleka od 1/2 l i dobro umutiti. Ostatak mleka staviti da provri. U provrelo mleko dodati umucenu smesu i kuvati uz stalno mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi.
Margarin penasto umutiti sa prah secerom pa mu lagano dodavati ohladjen fil uz stalno mucenje.
Fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati nesquik i dobro mutiti mikserom kako bi se razbile grudvice nesquika.
Filovanje:
Ohladjenu koru odviti, naneti zuti fil zatim posuti mlevenim lesnicima pa uviti u rolat. Odozgo rolat premazati sa filom od nesquika i po zelji posuti mlevenim lesnicima.
Нема коментара:
Постави коментар