1 dl. vode,
1 solja (od 2 dl ) pirinca,
prstohvat soli
1 l. mleka,
2 kesice vanil secera i
4 kasike secera.
Priprema:
Pirinac oprati pa ga staviti u serpu i preliti sa malo vode ( sipati vode tek toliko da se pirinac prekrije ), posoliti i kuvati uz mesanje dok voda ne ispari, kada voda ispari dodati postepeno 1 dl vode ( ne dodati odmah sve ) i kuvati uz stalno mesanje dok sve ne ispari.
Kad voda ispari smanjiti jacinu sporeta i dodavati po malo mleko ( ne dodati odmah sve vec po malo ) kuvati uz stalno mesanje dok pirinac nabubri i smesa se zgusne.
Dodati vanil secer i secer pa jos malo mesati na laganoj vatri da se secer istopi.
PO ZELJI KO VOLI MOZE DA NA KRAJU DODA ( DOK JE SUTLIJAS JOS VRUC ) 50-100GR. COKOLADE ILI 2-3 KASIKE NESQUIKA A SUTLIJAS SE MOZE PODELITI I NA DVA DELA PA U JEDAN DEO DA SE DODA COKOLADA, A DRUGI DA OSTANE BEO, PROMESATI I SERVIRATI U DEZERTNE CINIJICE.
PO ZELJI POSUTI CIMETOM, MLEVENOM PLAZMOM, MLEVENIM ILI SECKANIM ORASIMA, SECKANIM BANANAMA...
Нема коментара:
Постави коментар