Sastojci:
Kora ( sastojci za jednu koru, pripremaju se dve ):
6 belanaca,
6 kašika šećera.
1,5 kašika brašna i
6 kašika mlevenih oraha, lešnika ili badema.
Fil:
1 l. mleka,
15 kašika šećera,
12 žumanaca,
12 kašika brašna,
250 gr. margarina,
250 gr. čokolade za kuvanje i
4 kašike nutele.
Priprema:
Kore:
Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg pa lagano umešati varjačom brašno a zatim i mlevene orahe, lešnike ili bademe. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Na isti način pripremiti i drugu koru.
Fil:
Žumanca umutiti sa brašnom, dodati malo mleka od ukupne količine i sve dobro umutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti sa šečerom da provri pa u provrelo mleko dodati umućenu smesu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se dobro ohladi pa ga sjediniti sa penasto umućenim margarinom. Fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati 150 gr otopljene čokolade i nutelu a u drugi deo dodati 100 gr seckane čokolade.
Filovanje:
Kora - Fil sa seckanom čokoladom - Kora - Čokoladni fil. Tortu ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар