Sastojci:
Za premazivanje kalupa:
200 gr. čokolade za kuvanje i
2-3 kašike ulja.
Punjenje:
200 gr. nutele ili nekog drugog čokoladnog krema,
150 gr. noisette čokolade,
3 kašike ulja,
150 gr. krupno mlevenih i pečenih lešnika i
100 gr. mlevenih lešnik napolitanki.
Priprema:
Prvo pripremiti čokoladu za premazivanje kalupa. Otopiti je na pari sa uljem pa silikonske kalupe premazivati sa otopljenom čokoladom. U svaki kalup staviti po kašičicu čokolade i razmazati i po stranicama kalupa pa staviti u zamrzivač da se stegne.
Punjenje:
Na pari otopiti nutelu i čokoladu sa uljem, zatim dodati lešnik i napolitanke pa sve sjediniti. Iz zamrzivača izvaditi kalupe sa stegnutom čokoladom pa puniti sa pripremljenom smesom zatim opet staviti u zamrzivač da se praline stegnu. Stegnute praline izvaditi iz kalupa i poredđati na tacnu, po želji praline se mogu prošarati sa otopljenom belom čokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар