Sastojci:
Kora ( sastojci za jednu koru, pripremaju se 4 ):
4 belanaca,
5 kašika šećera,
1 kašika brašna i
100 gr. mlevenih oraha.
Fil:
16 žumanaca,
200 gr. šećera,
250 gr. margarina,
200 gr. šećera u prahu i
200 gr. čokolade za kuvanje.
Priprema:
Kora:
Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati brašno i mlevene orahe pa lagano sjediniti varjačom. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći 12 minuta na 180 stepeni. Na isti način pripremiti i preostale tri kore.
Fil:
Žumanca umutiti sa šećerom pa kuvati na pari, skloniti sa vatre pa dodati čokoladu i mešati da se čokolada otopi i fil sjedini.
Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto sa prah šećerom pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Filom filovati kore, premazati i poslednju koru. Ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар