Sastojci:
Kora:
8 jaja,
8 kasika secera,
8 kasika brasna,
1 kesica praska za pecivo.
Preliv za koru:
2 dl. soka od pomorandze.
Fil:
1/2 margarina,
250 gr. prah secera,
3 zumanceta,
300 gr. mlevene plazme,
4 dl. soka od pomorandze.
Dekoracija:
3 kesice slaga.
Priprema:
Kora:
Odvojiti belanca od zumanaca pa belanca umutiti u cvrst sneg sa secerom. Umucenim belancima dodati zumanca, umutiti pa zatim u smesu dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Dobijenu smesu uliti u veliki pleh od rerner oblozen papirom za pecenje i peci 20 minuta na 200 stepeni. Pecenu koru izruciti na vlaznu krpu i uviti. Ostaviti da se ohladi. Nakon sto se kora ohladila izbockati je nozem i preliti sa sokom.
Fil:
Margarin penasto umutiti sa prah secerom, dodati zumanca i sve dobro umutiti da se sjedini. Od pripremljenog fila odvojiti trecinu i ostaviti sa strane ( Fil 1 ). U ostatak fila dodati plazmu, zatim postepeno dodavati sok uz mucenje ( Fil 2 ). Od ovog fila odvojiti par kasika za premazivanje rolata.
Filovanje:
Koru premazati sa filom 1, zatim premazati sa filom dva. Uviti u rolat i odozgo premazati sa odvojenim filom od plazme. Slag umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati ceo rolat.
Нема коментара:
Постави коментар