Sastojci:
Kora:
6 jaja,
9 kasika secera,
2 kasike ulja,
4 kasike mlake vode,
12 kasika brasna i
1 kesica praska za pecivo.
Fil:
1 l. mleka,
10 kasika secera,
3 pudinga od cokolade,
1 margarin ( 250 gr. ),
100 gr. prah secera,
1 veliko pakovanje piskota,
2 dl. skuvane crne kafe.
Glazura:
100 gr.mlecne cokolade i
malo ulja i mleka.
Priprema:
Kora:
Belanca sa secerom umutiti u cvrst sneg, zatim dodati jedno po jedno zumance i umutiti. Dodati ulje i vodu pa umutiti mikserom. Zatim dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo pa lagano izmesati varjacom da se sjedini.
Smesu ulti u podmazan i brasnom posut pleh. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Fil:
Od 1 l. mleka odvojiti malo i u njemu razmutiti puding, ostatak mleka staviti sa secerom da provri. U provrelo mleko dodati razmucenu smesu i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin penasto umutiti sa prah secerom pa ga postepeno dodavati u ohladjen puding uz stalno mucenje.
Skuvati jacu kafu pa je procediti.
Filovanje:
Kora - pola fila - piskote umocene u kafu - ostatak fila. Odozgo kolac premazati cokoladnom glazurom.
Нема коментара:
Постави коментар