Sastojci:
Testo:
400gr. brasna,
1/4 kvasca,
3dl. tople vode,
malo secera i
2dl jogurta.
Fil:
600gr. fete,
4-5 jaja,
po zelji sunkarica,
kackavalj,
pecurke,
origano,
kecap,...
Priprema:
Testo:
Kvasac rastopiti u vodi sa malo brasna i secera pa ostaviti da nadodje. Dodati jogurt i ostatak brasna i zamesiti testo. Zameseno testo ostaviti da odstoji 10-ak minuta, zatim ga podeliti u tri jufkice.
Jufke razvuci malo oklagijom i staviti ih u podmazane plehove da odstoje 10-ak minuta.
Zatim rukama razvuci testo u plehu prema oblicima pleha i izbosti testo malo viljuskom.
Fil:
Fetu umutiti sa jajima pa tom smesom premazati testo koje je u plehovima.
Odozgo posuti po zelji sunkaricu, kackavalj, origano, pecurke, kecap,... I peci u rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар