понедељак, 14. април 2014.

PIZZA


Sastojci:

Testo:

400gr. brasna,
1/4 kvasca,
3dl. tople vode,
malo secera i
2dl jogurta.

Fil:

600gr. fete,
4-5 jaja,
po zelji sunkarica,
kackavalj,
pecurke,
origano,
kecap,...

Priprema:

Testo:

Kvasac rastopiti u vodi sa malo brasna i secera pa ostaviti da nadodje. Dodati jogurt i ostatak brasna i zamesiti testo. Zameseno testo ostaviti da odstoji 10-ak minuta, zatim ga podeliti u tri jufkice.


Jufke razvuci malo oklagijom i staviti ih u podmazane plehove da odstoje 10-ak minuta.


Zatim rukama razvuci testo u plehu prema oblicima pleha i izbosti testo malo viljuskom.


Fil:

Fetu umutiti sa jajima pa tom smesom premazati testo koje je u plehovima.



Odozgo posuti po zelji sunkaricu, kackavalj, origano, pecurke, kecap,... I peci u rerni na 200 stepeni.
















Нема коментара:

Постави коментар