Sastojci:
Kora ( sastojci za jednu koru, prave se dve ):
4 jaja,
4 kasike secera,
3 kasike brasna i
3 kasike mlevenih oraha.
Fil:
1/2l mleka,
2 kesice pudinga od vanile,
1 omeksali margarin,
500gr. prah secera
200gr. cokolade i
300-350gr. jaffa keksa.
Priprema:
Kora:
Jaja umutiti sa secerom. Zatim dodavati kasiku po kasiku brasna i lagano umesati varjacom. Na kraju umesati i mlevene orahe. Dobijenu smesu izlitu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Na isti nacin pripremiti i drugu koru.
Puding skuvati u mleku bez secera i ostaviti da se ohladi. Margarin dobro umutiti sa prah secerom pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom.
Odvojiti malo fila i u taj manji deo dodati 200 gr otopljene cokolade i ostaviti sa strane pa njime premazati na kraju celu tortu.
Filovanje torte:
Kora-Beli fil - Poredjati jaffu prethodno umocenu u mleko - Beli fil - Kora - Na kraju celu tortu premazati sa crnim filom i ukrasiti po zelji.
Нема коментара:
Постави коментар