субота, 1. фебруар 2014.

PODVARAK


Sastojci:

2 glavice kiselog kupusa,
4-6 kasika pirinca,
po zelji rebarca, kolenica, slanina ili kobasice i
po zelji aleva paprika.

Priprema:

Kupus iseci pa ga oprati kako ne bi bio previse kiseo i slan. Ja sam moj oprala u dve vode. Opran i ocedjen kupus staviti na dno pekaca.


Zatim po zelji posuti alevom paprikom


Poredjati meso.


Posuti sa 2-3 kasike pirinca.


Zatim opet staviti kupus i posuti pirincem.


Pa posuti alevom paprikom


Zatim staviti jos jedan red kupusa.


Kupus naliti do vrha sa vodom, poklopiti i staviti u rernu na 250 stepeni, nakon 30 minuta otklopiti, smanjiti rernu na 200 stepeni i peci 1,5 - 2 sata. Tokom pecenja vodu dodavati po potrebi kako kupus ne bi ostao suv.





Нема коментара:

Постави коментар