уторак, 5. новембар 2013.

PRHKA LENjA PITA


Sastojci:

Testo:
700gr. brasna,
360gr. margarina,
300gr. secera,
4 jaja i
2 praska za pecivo.

Fil:

1.5kg jabuka,
1 casa (2dl) secera i
po zelji cimet.

Priprema:

Testo:

Brasno, secer i prasak za pecivo pomesati. Margarin umutiti sa jajima, dodati mesavinu brasna, secera i praska za pecivo pa umesiti glatko testo. Testo podeliti na dva dela pa svaki razviti oklagijom, zatim jedan deo staviti u podmazan pleh, rasporediti fil od jabuka, zatim posuti po zelji sa cimetom, preklopiti drugim razvijenim delom testa i odgore izbockati malo viljuskom. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peci 40 minuta.

Fil:

Jabuke izrendati, dodati im secer i prodinstati. Ostaviti fil da se ohladi.



Нема коментара:

Постави коментар