Sastojci:
Kora:
6 jaja,
6 kasika secera,
6 kasika brasna i
3 kasike kakaa.
Preliv:
250gr. secera i
2dl. vode.
Fil:
1/2l mleka,
9 kasika brasna,
250gr. margarina,
200grr. prah secera i
2 kesice vanil secera.
Glazura:
100gr. cokolade,
malo mleka i
malo ulja.
Priprema:
Prvo pripremiti preliv.
Preliv:
Prokuvati secer i vodu pa ostaviti da se ohladi.
Fil:
Od 1/2l mleka odvojiti malo i u njemu razmutiti brasno. Ostatak mleka zakuvati, kad provri dodati razmuceno brasno i mesati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti sa secerom u prahu i vanil secerom pa dodati ohladjenom filu i sve lepo sjediniti.
Kora:
Penasto umutiti jaja sa secerom pa lagano dodavati brasno i kakao, sve lepo sjediniti i izliti u podmazan pleh. Peci na 200 stepeni dok kora ne pocne da se odvaja od zidova pleha. Pecenu i vrelu koru preliti sa hladnim prelivom.
Sacekati da se malo ohladi pa naneti fil. Odozgo premazati sa glazurom od cokolade.
Glazura:
Otopiti 100gr. cokolade sa malo mleka ili ulja.
Нема коментара:
Постави коментар