Sastojci:
Kora:
6 jaja,
6 kasika secera i
6 kasika brasna.
Fil:
dzem po zelji ( koristila sam dzem od kajsija )
1 ispecena kakao kora ili 300gr. kakao keksa.
Priprema:
Kora:
Penasto umutiti jaja sa secerom, dodati brasno pa sve lagano promesati varjacom. Izliti u veliki pleh od rerne oblozen papirom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pecenu koru istresti na mokru krpu, zaviti je u rolat i ostaviti da se ohladi.
Ohladjenu krpu odviti, premazati sa dzemom i posuti sa izdrobljenom korom ili sa samlevenim kakao keksom. ( Pravila sam kakao koru od 3 jaja, 3 kasike secera, 3 kasike brasna i 1,5 kasika kakaa ).
Zaviti premazanu koru u rolat i odgore po zelji premazati sa dzemom.
Нема коментара:
Постави коментар