уторак, 8. јул 2014.

COKOLADNI KOLAC




Sastojci:

Kora:
7 jaja,
7 kasika secera,
5 kasika brasna,
2 kasike kakaao i
1 kesica praska za pecivo.

Fil:
7 jaja,
200gr. cokolade ,,menaz,,
250gr. margarina i
12 kasika secera.

Dekoracija:
Glazura od cokolade, izrendana cokolada ili slag.

Priprema:

Kora:

Odvojiti belanca od zumanca pa belanca umutiti u cvrst sneg uz postepeno dodavanje secera. Zatim dodati jedno po jedno zumance uz neprestano mucenje.

U umucenu smesu dodati brasno pomesano sa kakaom i praskom za pecivo pa sve lepo sjediniti varjacom i izliti u podmazan i brasnom posut pleh. Peci na 180 stepeni 20 minuta.



Fil:

Zumanca sa cokoladom skuvati na pari uz mesanje dok se cokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi.



Belanca umutiti u cvrst sneg sa secerom.

Margarin umutiti pa ga sjediniti sa ohladjenom smesom od zumanaca i cokolade, dobro umutiti mikserom a zatim postepeno dodavati sneg od belanaca i lagano mesati varjacom da se smesa sjedini.




Filovanje:

Kora- Fil- Odozgo premazati sa umucenim slagom, glazurom od cokolade ili posuti sa rendanom cokoladom.





Нема коментара:

Постави коментар