Sastojci:
Kora:
7 jaja,
7 kasika secera,
5 kasika brasna,
2 kasike kakaao i
1 kesica praska za pecivo.
Fil:
7 jaja,
200gr. cokolade ,,menaz,,
250gr. margarina i
12 kasika secera.
Dekoracija:
Glazura od cokolade, izrendana cokolada ili slag.
Priprema:
Kora:
Odvojiti belanca od zumanca pa belanca umutiti u cvrst sneg uz postepeno dodavanje secera. Zatim dodati jedno po jedno zumance uz neprestano mucenje.
U umucenu smesu dodati brasno pomesano sa kakaom i praskom za pecivo pa sve lepo sjediniti varjacom i izliti u podmazan i brasnom posut pleh. Peci na 180 stepeni 20 minuta.
Fil:
Zumanca sa cokoladom skuvati na pari uz mesanje dok se cokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi.
Belanca umutiti u cvrst sneg sa secerom.
Margarin umutiti pa ga sjediniti sa ohladjenom smesom od zumanaca i cokolade, dobro umutiti mikserom a zatim postepeno dodavati sneg od belanaca i lagano mesati varjacom da se smesa sjedini.
Filovanje:
Kora- Fil- Odozgo premazati sa umucenim slagom, glazurom od cokolade ili posuti sa rendanom cokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар